Historie

Ruim 50 jaar geleden begon Freddomatic als toenmalig importeur en groothandel van koeltechnische componenten in Maastricht.
Op onze voormalige locatie aan de Kruisstraat lagen de eerste kantoren en productifaciliteit.

Ondertussen heeft  het bedrijf zich ontwikkeld als een autoriteit op het gebied van de productie van maatwerk en de serieproductie van warmtewisselaars. Wereldwijd worden er opdrachten uitgevoerd voor koeltechnisch fabrikanten, installatiebedrijven en projectorganisaties. De koppeling van jarenlang opgebouwde vakkennis door onze ontwerpafdeling aan de behoefte van de opdrachtgever is daarbij één van onze sterke punten.

Tegenwoordig

In onze productiefaciliteit in Maastricht worden allerlei typen warmtewisselaars vervaardigd. DX-Koeler-, Condensor -batterijen en Warm- & Koud-water warmtewisselaars zijn hier voorbeelden van. Dit alles volgens specifieke wensen van de klant en volgens geldende thermodynamische specificaties en geometrische maatvoering.

Complete warmtewisselaars, incl. plaatwerk,  eventueel met opbouw van bv. Axiaal ventilatoren verlaten plaatsklaar de produktie. Onze produkten worden bij afnemers in huis of op project locatie van  eindklant, verder geassembleerd tot geavanceerde installaties.

Al onze warmtewisselaars worden, na produktie, volgens de geldende PED richtlijnen afgeperst en op lekdichtheid gecontroleerd.

Freddomatic produceert vier verschillende Aluminium Lamel-geometriën (diverse h.o.h. steekmaten) met drie verschillende koper leiding diameters Ø3/8″; Ø1/2″; Ø5/8″ (Cu of K65). Daarnaast is ook Ø5/8″ in RVS-buis met aluminium lamellen een mogelijke variant. 

Beplating van de warmtewisselaars en of complete omkastingen met axiaal ventilatoren wordt op maat en naar wens van de klant gemaakt.

Toepassing van de warmtewisselaars is globaal onder te verdelen in een aantal USP-categorieën:

  • Koeling en Heating tbv. de AGF-sectoren (AgroFood) zoals;  Glastuinbouw, Fruitbewaring, (Bloem)Bollen-kwekerijen (droging-, verwerking- & geconditioneerde opslag), Zaden- veredelende industrie (ontvochtiging-)
  • Koeling voor de Retail, Horeca, Koel-Vriescellen & Voedsel verwerkende industrieën
  • Grootkeuken- & Winkelinterieur inrichting
  • Transport- & Proces-Koeling & -Verwarming
  • Toepassingen van warmtewisselaars in LBK luchtbehandelingskasten
  • Industrie en nog vele andere applicaties.