Marktsegmenten

Freddomatic warmtewisselaars worden toegepast in verschillende markten in zowel binnnen- als buitenland. Elk B2B-deelgebied vraagt voor specifieke toepassingen van geleverde installaties. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende branches.
Voor vragen over toepassingsmogelijkheden in uw vakgebied staan we u graag vrijblijvend te woord.

Landbouw (AGF)

Nederland is wereldwijd vooraanstaand voor technologische bewerking van landbouw, oogt, en geavanceerde bewerking van diverse gewassen in de leversmiddelen sector. Nederland is na de VS de belangrijkste exporteur van agrarische produkten. In de gehele keten van AGF voedselverwerking worden Freddomatic Warmtewisselaars toegepast, voor droging, ontvochtiging, verwarming, geconditioneerde gekoelde bewaring, tijdelijke opslag en distributie

Tuinbouw (AGF)

In de Glastuinbouw worden teelten in een kas (‘onder glas’) geteeld, met klimaatbeheersing (temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte en lichtstekte). De conditionering van de ruimte is een middel om een vegetatieve / generatieve balans van het gewas te sturen met als doel productieverhoging. Het gaat dan vaak om de teelt van groenten, snijbloemen of potplanten.

Transport

De koelketen, vooral ook bekend onder de Engelse term cold chain, is het doorlopende systeem van koeling bij het transport van levensmiddelen, dieren, farmaceutische en chemische producten vanaf de producent, via transporteurs, groothandels en winkels, tot aan de eindgebruiker. De houdbaarheid van verswaren en bevroren producten is afhankelijk van een voortdurende koeling.

Unitbouw

Freddomatic Warmtewisselaars maken hier deel uit van Systeemintegratie in de Unitbouw. Dit kan een koel-vries aggregaat zijn op een frame met verdamper eo. condensorbatterijen of een complete proces installatie met warmtewisselaars in een gesloten systeem cyclus.

Vervangingsmarkt

Erg stek is de “Refurbishment” middels één op één mogelijkheid tot vervanging van bestaande warmtewisselaars, welke defect zijn geraakt door veroudering, (vorst)schade of andere defecten. Het voorbeeld wordt geheeld nagebouwd, zodat bestaande installaties een tweede leven krijgen.