-overzicht

Freddomatic is flexibele en meedenkende producent van Koper-Aluminium Warmtewisselaars voor koeltechnische installatiebedrijven.

Welkom op de website van Freddomatic. Freddomatic is afgeleid uit het Italiaans en staat voor koudetechniek. Vanuit Maastricht is Freddomatic al meer dan 50 jaar bekend als een bedrijf dat zich toelegt op produktie van koper – aluminium warmtewisselaars voor het bedrijfsmatig koelen en vriezen. Begonnen als importeur van en groothandel in veelal Italiaanse producten is Freddomatic uitgegroeid tot een belangrijke producent van maatwerk en serieproduktie warmtewisselaars voor met name de Nederlandse als ook de Europese markt van koelapparatuur. Sterk punt daarbij is de koppeling van de eigen expertise aan de specificaties van de opdrachtgever.

De produktie is volledig in eigen handen en vindt plaats in Maastricht. Dit leidt tot levering van zowel complete warmtewisselaars met ventilatoren als ook halffabrikaten, die bij de opdrachtgever worden geassembleerd tot een volwaardige installatie. De toepassing van de produkten is globaal onder te verdelen in een aantal categorieën: Koeling voor de voedingsmiddelenindustrie zoals winkelkoeling, toonbanken en uitgiftebuffetten. Toepassing in de agrarische bedrijvigheid zoals de fruitteelt, tuinbouw en bloembollenkwekerijen; Verder toepassing voor transportkoeling en airconditioning.

Alle Freddomatic warmtewisselaars worden vervaardigd van zuurstofvrije koperen buizen met opgeperste (99,9% zuiver) aluminium lamellen. Freddomatic warmtewisselaars worden na fabrikage afgeperst met stikstof en voorzien van overdruk getransporteerd voor optimale lekdichtheid bij ingebruik name.

Wij produceren 4 verschillende lamel-geometriën en werken met 3 verschillende koperen buis-diameters (gladde pijp). Eindplaten en omkasting worden gemaakt van gegalvaniseerd staal of aluminium, geheel volgens klantenspecifikatie.